CEVİZLİ KADAYIF TATLISI
MALZEMELER :
350 gr. taze Kadayıf
1 Çay bardağı eritilmiş Tereyağ
1 Çay bardağı dövülmüş Ceviz
ŞERBETİ İÇİN :
2 Su bardağı Su
2 Su bardağı Toz Şeker
2 - 3 Damla Limon suyu
HAZIRLANIŞI :
Cevizli Kadayıf Tatlısının Şerbeti için bir tencere içine su ve toz şekeri koyun, ocak üzerine alıp şeker eriyene kadar karıştırın.Ardından şerbeti kaynamaya bırakın.Şerbet Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Şerbetin içine limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar daha kaynatın daha sonra ocak üzerinden alıp oda sıcaklığı ısısında soğumaya bırakın.
Derin ve geniş bir kap içine taze kadayıfı koyun,elinizle kadayıfları birbirlerinden ayırın,kadayıfları birbirlerinden iyice ayırdıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağını koyup elinizle iyice karıştırın.
daha sonra Müffin kalıplarının içine yarısına gelecek şekilde kadayıf koyup çay bardağı yardımı ile hafifçe bastırın, üzerlerinedövülmüş ceviz ekleyip tekrar bardakla bastırın ,kalan kadayıfları cevizin üzerine yerleştirip tekrar bastırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin üzerleri kızarana dek pişirin.
Cevizli Kadayıflar piştikten sonra Sığacakları bir tepsiye ters çevirin.Boşluk bırakmadan dizin şişmesine engel olmuş olursunuz,Soğuk şerbeti Sıcak Kadayıfların üzerine gezdirin 2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Üzerine dondurma yada kaymakla servis edebilirsiniz Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder